Goto main content

Humanitaire toegang in Gaza niet verbeterd, ondanks beloften Israël

Noodhulp
Palestijnse gebieden

Na de dood van zeven hulpverleners van World Central Kitchen deed de Israëlische regering op 6 april zeven beloftes in een poging om de humanitaire toegang tot Gaza te verbeteren. In deze briefing verduidelijken humanitaire actoren die actief zijn in de Gazastrook de realiteit ter plaatse: de Israëlische autoriteiten zijn hun beloften om de humanitaire toegang te verbeteren niet nagekomen.

De ngo's zien geen significante verbetering bij de Israëlische autoriteiten in het verlichten van de enorme uitdagingen om levensreddende hulp te bieden aan een bevolking van 2,2 miljoen mensen die op de rand van hongersnood staat.

In dit gedetailleerde document, waarin de uitdagingen voor humanitaire toegang in Gaza worden beschreven, benadrukken de ngo's dat de huidige situatie naar verwachting alleen maar verder zal verslechteren met de Israëlische militaire invasie van Rafah. Ze uiten hun bezorgdheid over de mogelijke sluiting van de grensovergang bij Rafah en de evacuatie van hulpverleners uit het gebied.

Staten moeten de militaire invasie van Rafah dringend bovenaan hun politieke agenda zetten en diplomatieke druk uitoefenen om de Israëlische regering ervan te weerhouden haar plannen door te zetten.


Lees de volledige briefing (in het Engels)

 

Gepubliceerd op: 8 mei 2024

Meer over dit onderwerp

Israëlische invasie van Rafah verergert humanitaire ramp Noodhulp

Israëlische invasie van Rafah verergert humanitaire ramp

Wereldleiders ondernemen geen actie

Stop wapenleveringen aan Israël
© HI
Mijnen en andere wapens Noodhulp

Stop wapenleveringen aan Israël

Handicap International roept samen met de Ceasefire Now coalitie op tot een stopzetting van alle wapenleveringen aan Israël en tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza.